Město Bohumín

16.2.
2011

Dopravu na Palackého ulici zklidní značená parkoviště

DOTAZ OBČANA:

K čemu jsou na křižovatkách na Palackého ulici umístěny holé sloupy. Jsou tam tuším od léta. Budou na nich nějaké dopravní značky? Nebo jsou tam jen tak pro ozdobu?


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Sloupky pro dopravní značky jsou na Palackého ulici opravdu od léta minulého roku. Původně jsme totiž měli záměr vymezit v této ulici zónu 30 km/h a přednost na křižovatkách rozlišit dopravním značením. V průběhu realizace se ale ozvali místní lidé a přáli si zachovat na ulici statut obytné zóny. Proto jsme přistoupili k hledání a projektování jiného řešení, které by v těchto místech zklidnilo dopravu. To by se mělo zrealizovat letos na jaře. Sloupky pro dopravní značky budou podle počasí co nejdříve demontovány a použijí se v jiných částech města, 13 z nich se pak ale vrátí zpět do této ulice k označení nového dopravní řešení.

Na Palackého ulici by měla po opravě výtluků, překopů i kanálů a vyčištění komunikace střídavě po obou stranách vzniknout parkovací stání, podle projektu přesně 24 míst. Ta budou vyznačena vodorovným i svislým dopravním značením. Značky budou označovat nejen parkoviště, ale i směry objíždění. To by mělo řidiče donutit k pomalejší jízdě, jelikož nepojedou stále přímým směrem, ale budou muset měnit směr podle umístěných parkovišť, popřípadě dávat přednost protijedoucím vozidlům. Projekční přípravy a zimní období nám posunuly fyzickou realizaci parkovišť až na letošní jaro.

Pavel Vavrečka
vedoucí odboru dopravy
MěÚ Bohumín

Foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 2 507

Zpět

    Městský úřad