Město Bohumín

2.12.
2013

V Bohumíně přišlo rozsvítit vánoční stromy přes tisíc lidí

BOHUMÍN – Na slavnostní rozsvěcování živých vánočních stromků dorazila na bohumínské náměstí T. G. Masaryka v nedělní večer přes tisícovka lidí. Atmosféru Vánoc dokreslovala s vánočními písněmi skupina Camerata z Kopřivnice. Dospělí si pochutnávali na punči nebo medovině a děti zase potěšila Sněhová královna spolu se sněhovou vločkou, která jim rozdávala svíčky a sladkosti.

„Stromy rozsvěcujeme každým rokem, jen letos jsme se rozhodli poprvé udělat rozsvěcování slavnostní a oficiální. Chtěli jsme tak poděkovat Bohumíňákům za podporu v soutěži O nejhezčí strom republiky, v níž jsme už díky jejich ohromné podpoře dvakrát uspěli, a založit novou tradici. Příjemně nás všechny překvapilo, kolik přišlo lidí. Jsme zvyklí, že tisíce Bohumíňáků přicházejí na náměstí na Štědrý večer, ale že jich jen o něco méně přijde i na rozsvěcování smrčků, to jsme nečekali. Bohumíňáci jsou skvělí a je vidět, že umí držet spolu,“ okomentoval rozsvěcování starosta Bohumína Petr Vícha.

Ten rozsvěcování vánočních stromů přenechal dvěma úspěšným bohumínským tanečníkům 10letému Tomáši Opicovi a 20letému Marcu Běhalovi ze souborů Radost a Impuls, kteří se právě vrátili z Mistrovství světa v showdance v neměcké Riese. Oba dva získali za své výkony ve svých kategoriích bronzové medaile.

„Díky padesátitisícové výhře v soutěži jsme výzdobu našich stromů rozšířili, mají nové světelné řetězy, závěsy i krápníky a celkově barevně ladí s celou výzdobou náměstí. Doufáme, že se lidem budou líbit a že je i letos v soutěži podpoří. Už teď jim moc děkujeme za podporu. Příští rok slavnostní rozsvěcování ještě vylepšíme a možná přidáme i ohňostroj,“ uvedla Miroslava Šmídová z bohumínské radnice, která má vánoční výzdobu v Bohumíně na starosti.

Soutěž O nejhezčí vánoční strom republiky odstartovala v pondělí 2. prosince a potrvá až do neděle 29. prosince. Soutěž probíhá pouze na internetu, a to na adrese www.rozsvitimevasevanoce.cz/soutez. V posledních dvou ročnících soutěže skončil Bohumín na prvním a druhém místě. Pokud by Bohumín v soutěži zase uspěl, rozšířil by za výhru vánoční výzdobu. Vítězné město vyhraje 30 tisíc, město na druhém místě 20 tisíc a na třetím pak 10 tisíc korun.

Našim největším sokem byla vloni Karviná a zřejmě bude i letos. Pokud tedy chcete naše stromky podpořit, zapojte se do hlasování. Z každé e-mailové adresy můžete hlasovat jen jednou. Pokud ovšem máte více e-mailových adres, tak můžete hlasovat vícekrát. Naše smrčky budou potřebovat každý váš hlas.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: Lucie Balcarová



Související články

Bohumín poprvé rozsvítí vánoční stromy 30.11.2013

Bohumín poprvé rozsvítí vánoční stromy

Do Vánoc zbývá měsíc a bohumínské ulice i náměstí se začaly oblékat do vánočního kabátu. Letos se Bohumíňáci dočkají hned několika novinek. V neděli 1. prosince v 17 hodin zažijí třeba na náměstí T. G. Masaryka premiérové rozsvěcování vánočních stromů.
Bohumín bojuje o titul nejhezčí vánočního stromu v republice 21.12.2012

Bohumín bojuje o titul nejhezčí vánočního stromu v republice

Bohumín obhajuje loňské prvenství. V soutěži už je druhý, ale na průběžně první Karvinou mu chybí přes 1100 hlasů! Váš hlas rozhodne. Podpořte jej na http://www.rozsvitimevasevanoce.cz/soutez.
Potvrzeno! Bohumín zvítězil v soutěži O nejhezčí vánoční strom 4.1.2012

Potvrzeno! Bohumín zvítězil v soutěži O nejhezčí vánoční strom

Potvrzeno! Bohumín zvítězil v soutěži O nejhezčí vánoční strom měst a obcí České republiky 2011. Na první místo jsme po urputném boji dosáhli s celkovým počtem 2351 hlasů. Velké poděkování patří všem, kteří město na soutoku Odry a Olše podpořili.
Bude vánoční strom Bohumína první? Chybí mu pouhých 128 hlasů... Soutěž končí už dnes o půlnoci! 31.12.2011

Bude vánoční strom Bohumína první? Chybí mu pouhých 128 hlasů... Soutěž končí už dnes o půlnoci!

Dejte hlas Bohumínu v soutěži o Nejhezčí vánoční strom roku 2011 v ČR. Pro první místo a výhru 30 tisíc korun chybí jen 128 hlasů... Hlasuje se už jen do dnešní půlnoci. Váš hlas rozhodne!

Počet zhlédnutí: 5 729

Zpět

    Městský úřad