Město Bohumín

11.6.
2014

V Bohumíně už staví adrenalinovou Mauglího stezku

BOHUMÍN – Unikátní lanová atrakce pro děti i dospělé vyrůstá v těchto dnech v Bohumíně. Ve zdejším Hobbyparku už totiž začali řemeslníci s výstavbou adrenalinové Mauglího stezky. Náklady na její vybudování jsou pět milionů korun. Slavnostní otevření je naplánováno na sobotu 19. července.

„Nápad vytvořit Mauglího stezku v Bohumíně vznikl v desetihektarovém parku Mirakulum u Prahy, který je plný atrakcí ze dřeva. Museli jsme ji však přizpůsobit na naše poměry. Nějakou dobu jsme hledali i místo, kde by mohla vyrůst, až nakonec vyhrál Hobbypark, a to kvůli zázemí i vzrostlým stromům v jeho areálu. Ty jsme se rozhodli pro stezku také využít,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl s tím, že stezku staví radnice díky úsporám za loňský rok.

K nebi se už v Hobbyparku tyčí šest osmimetrových dřevěných věží o dvou patrech. Ty tvoří základ pro celou lanovou atrakci. „Věže už jednou stály, a to přímo ve výrobě. Pak je museli řemeslníci rozložit, jednotlivé díly očíslovat a přivézt do Bohumína a tady znovu složit,“ prozradil o výrobě dřevěných atrakcí Michal Lorenc z odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice.

Hotovy jsou už také veškeré nosné konstrukce, stejně jako vzpěry pro lanové cesty. Na řadu teď přijde natažení lan a bočních bezpečnostních sítí. „Lanové stezky se teď vyrábějí přímo na míru. Po postavení věží jejich vzdálenosti odborníci přesně zaměřili, aby vše na milimetr sedělo. Mezi věžemi přibudou visuté lávky. Lanové dráhy ozvláštní různé překážky, průlezy nebo třeba boxovací pytle,“ doplnil Michal Lorenc.

Součástí atrakce z akátového dřeva bude i plastová skluzavka a tobogán. Na lanové stezce se nebude platit žádné vstupné, bude sloužit zdarma všem a díky množství sítí bude velmi bezpečná. „Nepůjde o klasické lanové centrum, kde potřebujete dohled a platíte vstupné. Rodiče budou moci sedět na lavičce a pozorovat své dítě ze země. Anebo trasu budou moci absolvovat s ním. Mauglího stezka se stane novou dominantou Hobbyparku. Naším záměrem je zvýšit nejen jeho atraktivitu, ale přitáhnout návštěvníky do celého sportovně-rekreačního areálu, a to nejen z Bohumína, ale i z okolních měst,“ dodal Igor Bruzl s tím, že stezku budou moci využívat už děti od tří let.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: Pavel Čempěl



Související články

Za úspory z loňska postaví v Bohumíně lanovou Mauglího stezku 19.3.2014

Za úspory z loňska postaví v Bohumíně lanovou Mauglího stezku

Nová adrenalinová lanová stezka se začne stavět už letos v květnu v Hobbyparku, a to díky úsporám v města za loňský rok. Náklady na její vybudování budou pět milionů korun. Otevření plánují radní v červenci. Sloužit by měla nejen dětem, ale i dospělým.
Počet zhlédnutí: 3 574

Zpět

    Městský úřad