Město Bohumín

8.10.
2014

Studenti v simultánce proti starostovi třikrát skórovali

BOHUMÍN - Sedm let bez porážky skončilo. Bohumínští gymnazisté při šachové simultánce se starostou Petrem Víchou skórovali. A ten na výsledek hned tak nezapomene. Studenti mu uštědřili hned tři prohry a jednu remízu. Petr Vícha přiznal, že tolik porážek v historii turnaje ještě nezažil. Naposledy dvakrát prohrál s dnešními reprezentantkami Terezou a Marianou Olšarovými. Na lopatky ho letos položili sourozenci Ondřej a Vojtěch Šrámkovi. Bodoval také jejich spolužák David Brantol. Remízu s prvním mužem Bohumína nakonec vybojoval také Dominik Audy.

„Zpočátku jsem byl trochu nervózní, protože většina soupeřů hrála velmi dobře. Pak jsem se ale rozehrál, někteří udělali chyby a zbývalo tak pět, šest partií, které mohly skončit jakkoliv. Každý rok navíc čekám, že dostanu výprask od bratrů Šrámkových, kteří hrají extraligu, tak mě prohra s nimi nepřekvapila. Porazili by mne možná už i při vážné partii. Jednou budou podobně jako sestry Olšarovy patřit mezi českou šachovou špičku. Jsem ale rád, že jsem udělal radost i dalším hráčům. S výsledkem jsem proto maximálně spokojen, těch vítězných partií byl nakonec přeci jen víc. Navíc mě moc těší, když vidím šikovné mladé lidi, kteří skvěle hrají. Jsou nadějí našeho sportu do budoucna. A moc rád bych se dočkal toho, že šachy budou součástí školní výuky jako v některých evropských zemích,“ okomentoval svůj výkon Petr Vícha.

S gymnazisty si simultánku starosta Bohumína zahrál už podevatenácté. V předchozích ročnících prohrál jen pětkrát. Na svém kontě má tak po letošním ročníku celkově 351 vítězství, 18 remíz a 8 porážek.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto popis: Sourozenci Vojta a Ondra Šrámkovi letos proti starostovi skórovali.

Foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 2 442

Zpět

    Městský úřad