Město Bohumín

17.3.
2020

Noste roušky či šátky, v Bohumíně je pro zdravotníky a strážníky šije městské centrum sociálních služeb

BOHUMÍN – V manufakturu na výrobu roušek se teď v Bohumíně proměnily sociálně-terapeutické dílny pro osoby s mentálním postižením městského centra sociálních služeb v Masarykově ulici. Zaměstnanci, jejichž klienti jsou kvůli hrozbě koronaviru v domácí péči, teď využívají pracovní dobu pro šití roušek. Dnes rozdistribuovali téměř sto kusů strážníkům a zdravotníkům.

„Městské policii jsme dnes předali na 40 roušek, která je potřebuje jak pro strážníky, tak asistenty prevence kriminality. Dalších 50 roušek jsme vyrobili pro městskou nemocnici. V dalších dnech budeme šít roušky pro naše pečovatelky, které jsou denně v terénu v kontaktu se seniory,“ uvedla Petra Chalupová, ředitelka bohumínského centra sociálních služeb. Dodala, že nákup materiálu pro výrobu roušek je hrazen z finančních prostředků získaných od společnosti Melchiel, s.r.o., se kterou Centrum sociálních služeb Bohumín dlouhodobě spolupracuje.

I když je roušek akutní nedostatek, vyzývá ke vzájemné ohleduplnosti a jejich nošení na veřejnosti i město. „Nikdo z nás neví, zda už koronavirus nemá, protože příznaky nemoci se hned neprojeví. Nejohroženější skupinou jsou přitom senioři. Nošením roušky či šátku chráníme nejen sebe před případnou nákazou, ale i naše blízké či kolegy v případě, že bychom virus už v těle měli. Proto všem lidem doporučujeme, aby na veřejnosti používali roušku, a pokud ji nemají, tak pomůže i šátek, který máme všichni běžně doma. Roušek sice není dostatek, ale i u nás v Bohumíně se rozjela jejich domácí výroba a různé spolky se teď na jejich šití zaměřily. Pro ty nejohroženější skupiny – strážníky, nemocniční personál i pečovatelky je teď šije naše centrum sociálních služeb. Věříme, že lidé si navzájem pomohou a společně to zvládneme,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 2 917

Zpět

    Městský úřad