Město Bohumín

3.10.
2007

V Bohumíně plaval starosta s místostarostkou i redaktor městských novin

Do celorepublikového klání Plave celé město se dnes ráno zapojil v bohumínském aquacentru mezi prvními první muž Bohumína a také senátor Petr Vícha spolu s místostarostkou Věrou Palkovou. Oba povinnou stometrovou vzdálenost uplavali za zhruba 2 minuty.

„Neplaval jsem už minimálně půl roku, takže výsledný čas jsem měl o šest sekund horší než při stejné soutěži loni. Zato jsem ale na rozdíl od loňska vydržel plavat celou dobu kraulem. Tipuji, že obě mé děti budou v soutěži minimálně o půl minuty rychlejší. Kdysi jsem měl motivaci, protože jsem v plavání s nimi závodil a byl jsem rychlejší, jsou už ale lepší a lepší, takže teď už proti nim nemám šanci,“ uvedl Petr Vícha, který 100 metrů uplaval za 1 minutu a 56 vteřin.

První žena města, místostarostka Věra Palková, plavala v soutěži po boku Petra Vícha a měla jen o 15 sekund horší čas. Plaveckým stylem prsa uplavala 100 metrů za 2 minuty a 11 vteřin a získala tak pro Bohumín ve své věkové kategorii plný počet bodů, rovných 28.

„Trénink jsem tentokrát sice zanedbala, ale s výsledkem jsem i přesto spokojená. Motiv ke zlepšování ale mám, protože první tři bazény jsem se cítila v pohodě a poslední 25metrový úsek jsem si už sáhla na dno svých sil. Soutěž se mi líbí, protože je pro spoustu lidí motorem k tomu, aby chodili plavat,“ zhodnotila plavecké klání Věra Palková.

Kromě nich se ráno v bazénu objevil i redaktor bohumínských městských novin František Krejzek. Ten uplaval sto metrů za 2 minuty a 34 sekund. Pak už dopoledne nastoupili školáci z bohumínských škol. Do oběda si tak v bohumínském bazénu zasoutěžilo přes 400 lidí.

Do celorepublikové soutěže se Bohumínští zapojují už podruhé. Premiéru si odbyli loni, kdy získali ve své soutěžní kategorii (město do 50 tisíc obyvatel) druhé místo. Letos však bohumínští usilují o prvenství.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: Lucie Balcarová


Počet zhlédnutí: 3 515

Zpět

    Městský úřad