Město Bohumín

14.8.
2008

Starosta Bohumína prohrál kvůli instalaci dopravních značek sázku o 10 piv

O deset lahvových piv se v červnu na setkáních s občany vsadil starosta Bohumína Petr Vícha s Jiřím Varkočkem z Vrbice. Důvodem sázky byl plánovaný zákazu vjezdu nákladních automobilů a kamionů na Ostravskou ulici, která vede přes městské části Vrbice a Pudlov. Podle slov starosty měl zákaz začít platit do konce června a těžká vozidla by musela využívat nově vybudovanou dálnici. Majitel zahradnictví tomu, že to bude tak brzy, však nevěřil. Tvrdil, že to nebude dříve než v září. Proto se oba muži před zraky ostatních návštěvníků setkání vsadili o 10 piv. Starosta sázku nakonec prohrál. Zákaz začal platit ne na konci června, ale až v polovině července. V pátek 15. srpna v 9 hodin proto předá výhru Jiřímu Varkočkovi v zahradnictví ve Vrbici.

„Protože se nejednalo o naši městskou komunikaci, požádali jsme před časem Moravskoslezský kraj, který je jejím správcem, aby na ni zakázal vjezd těžkým nákladním automobilům. Vyšli nám vstříc, ale rychlost instalace dopravních značek už město ovlivnit nemohlo. Nakonec se vyskytly technické potíže při výrobě a samotné instalaci, takže došlo k mírnému zpoždění. Nevadí mi, že jsem prohrál. Těší mě, že to byla tak těsná prohra a že zpoždění zákazu bylo jen pár dní. Jsem rád, že se nám postupně daří díky zákazu i kontrole jeho dodržování našimi strážníky, kamiony z této komunikace vytlačit. A o to jde především,“ řekl starosta Bohumína Petr Vícha.

Od poloviny července platí tedy při vjezdu z Ostravy do Bohumína na Ostravské ulici zákaz vjezdu vozidlům nad 12 tun. Situace na komunikaci byla před zákazem neúnosná. Kamiony namísto blízké dálnice využívaly pro přejezd právě Ostravskou ulici, která vede mezi rodinnými domky. Dodržování zákazu kontrolují už měsíc bohumínští strážníci. Zatímco v počátku zákaz porušily denně desítky řidičů, teď už to jsou jen jednotlivci.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí


Počet zhlédnutí: 2 964

Zpět

    Městský úřad