Město Bohumín

27.8.
2008

Knihovna v Bohumíně prolomí tabu a otevře se pro čtenáře i ve středu

Zavřené dveře knihovny v Bohumíně ve středy se už od září stanou minulostí. Knihovna K3 Bohumín se tak stane jednou z mála v republice, která poruší knihovnické tabu a zpřístupní svůj knižní fond veřejnosti i ve středu. Od září bude vždy ve středu otevřeno dospělé oddělení a multimediální studovna v centru Bohumína od 9 do 12 hodin.

„Středy jsou v knihovnách vyhrazeny pro administrativní práci, která se nestíhá během běžného provozu, jako je například údržba fondu, instalace výstavek a další,“ vysvětlil vedoucí knihovny K3 Bohumín Petr Zlámal s tím, že přeorganizováním práce a drobnými změnami nebude ale problém chod dvou oddělení pro veřejnost udržet i ve středy.

Ředitel K3 Bohumín Karel Balcar tvrdí, že další otevírací den knihovny v týdnu nebude žádnou velkou zátěží pro personál, ani pro samotnou organizaci, ale velkou pomocí pro návštěvníky knihovny. „Nezřídka se stává, že přicházejí lidé s taškou plnou knih až ke knihovně, uvědomí si že je středa, a vracejí se zpět. Jsem rád, že knihy budou moci i ve středu vrátit a půjčit si nové tituly. Dětské oddělení ale zůstane zavřeno, probíhají v něm v tu dobu nejrůznější besedy pro žáky škol. Čtenář, který přinese ve středu dětské knihy, je ale může vrátit v dospělém oddělení,“ slíbil Karel Balcar.

Knihovna K3 Bohumín se snaží vycházet čtenářům a jejich časovým možnostem. Otevřeno bude od 1. září nejen každý pracovní den, ale dospělé oddělení bohumínské knihovny v centru města je čtenářům k dispozici v sobotu dopoledne.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: archiv K3 Bohumín


Počet zhlédnutí: 2 935

Zpět

    Městský úřad