Město Bohumín

20.11.
2008

Kandidátem na nového místostarostu Bohumína je Roman Honysz

Místostarostka Bohumína Věra Palková (ČSSD) se po krajských volbách minulý čtvrtek 13. listopadu nově stala náměstkyní hejtmana pro oblast školství. Vedení radnice proto v minulých dnech řešilo otázku, kdo novou náměstkyni v pozici místostarostky nahradí.

„Naším kandidátem na nového místostarostu je zastupitel a současný předseda bytové a majetkové komise při radě města 64letý Roman Honysz (ČSSD). Ten by převzal část kompetencí od místostarostky Věry Palkové a do jeho kompetencí by nově spadala oblast bytů v majetku města. Věra Palková by si měla ponechat rezort školství. Současná místostarostka i nový místostarosta by měli zastávat funkci neuvolněných místostarostů,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha.

Tak zní návrh na personální řešení ve vedení Bohumína po krajských volbách. Zastupitelé by o něm měli rozhodnout na své prosincovém zasedání. Ve vedení města by tak zůstal starosta Bohumína Petr Vícha (ČSSD), který je zároveň i senátorem, a uvolněný místostarosta Josef Plášil (ČSSD). Z nové náměstkyně hejtmana Věry Palkové (ČSSD) by se namísto uvolněné místostarostky stala neuvolněná místostarostka a současně by vykonávala funkci náměstkyně hejtmana. A ve vedení by se nově objevil další neuvolněný místostarosta Roman Honysz (ČSSD), který by převzal část kompetencí po Věře Palkové.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: Kandidát na nového místostarostu - 64letý zastupitel Roman Honysz (ČSSD).


Počet zhlédnutí: 3 403

Zpět

    Městský úřad