Město Bohumín

Krajské volby 2008  (17.10.2008)



Obsah:

Voliči po celé České republice, včetně obyvatel Moravskoslezského kraje, se v pátek 17. a v sobotu 18. října vydají k volbám. V nich si konkrétně v moravskoslezském regionu vyberou 65 nových zastupitelů kraje. Přesvědčí je kandidáti, aby si vybrali právě je? Volby do zastupitelstva Moravskoslezského kraje – téma diskuze u Kulatého stolu, kterou bohumínská televize odvysílá v přímém přenosu v úterý 7. října od 17 hodin. Ptát se můžete i vy. Pozvání přijali zástupci čtyř nejsilnějších politických stran z posledních krajských voleb.

Ve volbách do zastupitelstva Moravskoslezského kraje před čtyřmi lety rozhodlo 27,5 procenta voličů, kteří přišli vhodit obálku do volební urny. Občanská demokratická strana v našem regionu nakonec zvítězila, Komunistická strana Čech a Moravy byla druhá, Česká strana sociálně demokratická třetí a Křesťanská demokratická unie - Čs. strana lidová skončila čtvrtá. Další strany se do zastupitelstva nedostaly.

ODS a KDU-ČSL spojily své síly v koalici, zbylé dvě strany se ocitly v opozici. Čtyři roky jsou pryč. Jak se občanským a křesťanským demokratům podařilo kraj vést? Byli úspěšní? V čem jim opozice nemůže přijít na jméno? Nezaměstnanost, sociální oblast, zdravotnictví i životní prostředí - jak se kandidáti na krajské zastupitele vyznají v těchto i dalších oblastech?

Nejen na to se budeme ptát u Kulatého stolu. Pozvání přijali: kandidátka do krajského zastupitelstva za ČSSD a místostarostka Bohumína Věra Palková, kandidát za KSČM a vedoucí odboru speciálních projektů společnosti Vítkovice, a. s., Josef Babka, kandidát za ODS a náměstek hejtmana kraje Pavel Drobil, kandidát KDU-ČSL a náměstek hejtmana Pavol Lukša.


video ke stažení video ke stažení (wmv, 520 MB)

Videa / reportáže:


Krajské volby 2008 (Kulatý stůl)   1:08:09

Voliči po celé České republice, včetně obyvatel Moravskoslezského kraje, ...


Počet zhlédnutí: 5 774

Zpět

    Městský úřad