Město Bohumín

Cena tepla v roce 2005  (15.3.2005)



Obsah:

Hovořit se bude například o principech vyúčtování, životnosti kotelen nebo možnostech dodávání tepla do domácností v příštích letech.

Třemi největšími dodavateli tepla do bohumínských domácností jsou v současné době společnost Allewia Leasing, Stavební bytové družstvo a Bohumínský městský servis. Podle předběžných kalkulací se průměrná výše ceny tepla za letošní rok u jednotlivých dodavatelů pohybuje od 409 do 415 korun za 1 GJ. Na základě jakých podkladů se tato předběžná kalkulace vypočítává? Do jaké míry se liší od konečného vyúčtování? Pomohly domácnostem snížit náklady za teplo termoregulační ventily?

Veřejně se hovoří také o centrálním zásobování teplem, které by mohlo v Bohumíně nahradit současné kotelny na zemní plyn. Nabídku na dodávku tepla z Elektrárny v Dětmarovicích dostalo jak město Bohumín, tak i Stavební bytové družstvo. Jaké jsou klady a zápory tohoto projektu? Zůstala by cena za dodávku tepla stejná, vyšší nebo nižší? Má projekt centrálního zásobování naději na úspěch anebo zůstane jen u vizí, návrhů a plánů?

Na tyto i další otázky budou odpovídat: místostarosta města Ing. Josef Plášil, ředitel Bohumínského městského servisu Ing. Stanislav Vetchý, Georgius Skevepoulos ze společnosti Allewia Leasing a Ing. Jaromír Změlík ze Stavebního bytového družstva Bohumín.


video ke stažení video ke stažení (wmv, 115 MB)

Videa / reportáže:


Cena tepla v roce 2005 (Kulatý stůl)   1:00:28

Hovořit se bude například o principech vyúčtování, životnosti kotelen ...


Počet zhlédnutí: 4 967

Zpět

    Městský úřad